Schedule Category

Fan Panel - 2019

Regular Panel Programming

Events in this category for Anime Boston 2019:

Event Running Time Time/Locations
Exploring Disability Representation, Coding, and Headcanons in Anime/Manga 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 4:30 PM in Hynes-Panel 310
"Your Mom vs. the Noobs" aka Otaku Mad Libs 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 7:30 PM in Sheraton-Panel Public Garden
50 Years of Tiger Mask 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 11:00 AM in Hynes-Panel 207
A Place Further than Anime 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 9:30 AM in Hynes-Panel 207
A Psychoanalysis of the Characters in Re:Zero 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 9:30 AM in Hynes-Panel C
A Visual History of Mecha 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 6:00 PM in Hynes-Panel 207
All the Mecha You'll Ever Need 90 minutes Sat, 04/20/2019 at 11:30 AM in Hynes-Panel 311
Ancient Japanese Architecture: From Paleolithic to Edo Period 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 9:00 AM in Hynes-Panel 310
Anime Hell 90 minutes Fri, 04/19/2019 at 6:00 PM in Sheraton-Constitution A
Anime You May Have Missed 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 5:00 PM in Hynes-Panel C
Anime and Japan: A brief History 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 5:00 PM in Hynes-Panel 310
Asexuality in the Anime Fandom 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 1:00 PM in Hynes-Panel 310
Autism in the Anime Community: An Overview 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 9:30 AM in Hynes-Panel 202
Babes & Blades: Touken Ranbu 101 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 6:30 PM in Hynes-Panel 202
Bad Anime, Bad!!: Ten Terrible Years At Anime Boston 240 minutes Sat, 04/20/2019 at 8:00 PM in Hynes-Hall D
Becoming the Top Star: Revue Starlight and Takarazuka 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 11:30 AM in Hynes-Panel 310
Before You Build: A Guide to Smarter Cosplay Design 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 5:00 PM in Hynes-Panel 202
Bemani: From DDR to IIDX to SDVX 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 4:30 PM in Hynes-Panel 206
Beyond the Ice: The Lasting Impact of Sayo Yamamoto 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 10:30 AM in Hynes-Panel 310
Beyond the Seams: Advanced Finishing Techniques 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 9:30 AM in Hynes-Panel 309
Black Nerd Magic 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 12:30 PM in Hynes-Panel 207
Black Nerds Matter: The Intersection of Race and Otaku Culture 120 minutes Fri, 04/19/2019 at 12:30 PM in Hynes-Panel 207
Building and Painting Plastic Models 90 minutes Sat, 04/20/2019 at 8:30 PM in Hynes-Panel 309
Con-Proofing Your Cosplay 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 1:30 PM in Hynes-Panel 206
Cosplay Fabric 101 90 minutes Fri, 04/19/2019 at 12:00 PM in Sheraton-Constitution B
Cruising Neo-Venezia: A Nostalgic Look Back of Aria 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 3:00 PM in Hynes-Panel 207
Current State of the Art Machine Intelligence & Anime 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 6:30 PM in Hynes-Panel 309
Custom Travel Itineraries for Japan and Beyond 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 11:30 AM in Sheraton-Constitution B
Dancing Shadows: Yōkai and Urban Legend in Japanese Culture 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 7:30 PM in Hynes-Panel 206
Defaming the Sacred!: Critical Looks At Popular & Classic Anime 90 minutes Sat, 04/20/2019 at 10:00 PM in Hynes-Panel 202
Diamonds in the Rough: Anime Edition 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 1:00 AM in Hynes-Panel 310
Diversity in the Magical Girl Genre 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 11:00 AM in Hynes-Panel 309
Dollfie Dream vs Smart Doll 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 9:30 AM in Hynes-Panel 302/304
Dressed to Kill: Magical Girl Fashion 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 12:30 PM in Hynes-Panel 309
Dungeons and Dragonballs 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 9:30 PM in Sheraton-Constitution B
Empire of Bushido: A History of the Samurai 90 minutes Sat, 04/20/2019 at 10:00 AM in Hynes-Panel 202
Evangelion, Escaflowne, Cowboy Bebop & more: Anime from the 90's 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 6:30 PM in Sheraton-Constitution B
Every Rose has its Visual Kei Band 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 2:00 PM in Hynes-Panel 309
Fandom Vs. Corporate: Who is in the driver's seat? 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 9:30 PM in Hynes-Panel 202
Fandom as Coping 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 10:30 AM in Hynes-Panel 309
Fate Universe (Type-Moon)-The Noblest of All Phantasms… 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 3:00 PM in Hynes-Panel 206
Fate/Grand Order - A Chaldea Symposium 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 11:30 AM in Sheraton-Panel Public Garden
Fate/Grand Order: A Financial & Mythological Wonder 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 11:00 PM in Hynes-Panel 207
Fight Like a Girl: The Importance & Impact of the Magical Girl Genre 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 9:30 AM in Hynes-Panel 309
Final Fantasy XV: The Final Fantasy That Was (Almost) Final 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 9:00 AM in Hynes-Panel 302/304
Foundations of Worldbuilding 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 9:00 PM in Hynes-Panel 206
From 2D to 3D: Engineering & Manufacturing Techniques for Cosplay 90 minutes Sun, 04/21/2019 at 1:30 PM in Sheraton-Constitution A
From East to West: the Superheroes of America and Japan 90 minutes Sat, 04/20/2019 at 12:00 PM in Hynes-Panel 310
From Kabuki to Anime: LGBT History in Japanese Media 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 6:00 PM in Hynes-Panel 310
Go! Go! Godzilla: A 65th Anniversary Retrospective 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 10:30 AM in Hynes-Panel 206
Hatoful Boyfriend: The Pigeon Dating Sim 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 10:30 PM in Hynes-Panel 207
How is This Con Different From All Other Cons? An Otaku Passover 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 5:00 PM in Hynes-Panel 202
How to (Not) Run an Anime club 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 8:00 PM in Hynes-Panel 309
How to Finish a Story 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 2:00 PM in Hynes-Panel 202
How to Frankenstein a Pattern for Cosplay 90 minutes Sat, 04/20/2019 at 9:30 AM in Hynes-Workshop 208
Idols in Anime 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 9:00 AM in Hynes-Panel 310
Inspirational/Uplifting Moments in Anime 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 11:30 AM in Sheraton-Panel Public Garden
Intro to Josei 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 4:30 PM in Hynes-Panel 206
Japan Travel Tips: Planning Your First Trip 90 minutes Fri, 04/19/2019 at 1:30 PM in Hynes-Panel 202
Japanese Hip-Hop 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 10:30 AM in Hynes-Panel 206
Kimono 101 90 minutes Sat, 04/20/2019 at 2:00 PM in Hynes-Panel 207
Kyoto and Boston: A Tale of Two Cities 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 7:00 PM in Hynes-Panel 309
LGBT+ Representation in Anime 90 minutes Fri, 04/19/2019 at 12:00 PM in Hynes-Panel 309
Let's Build A Gundam 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 10:00 AM in Sheraton-Constitution B
Let's Redesign! Re-imagining Iconic Anime Characters 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 12:00 PM in Hynes-Panel 206
Lipstick and Superpowers: The Femininity of Jojo's Bizarre Adventure 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 10:30 PM in Hynes-Panel 310
Literary Anime: Series that were originally Light Novels 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 6:30 PM in Hynes-Panel 311
Mafia and Yakuza in Anime 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 8:00 PM in Hynes-Panel 202
Mafia in Anime 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 10:30 PM in Hynes-Panel 206
My Waifu's Not Weird 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 7:30 PM in Hynes-Panel 311
Natsume's Panel of Friends San 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 9:00 AM in Hynes-Panel 206
Nazo! Puzzle Games on the NES! 90 minutes Sat, 04/20/2019 at 2:00 PM in Hynes-Panel 309
New Japan Pro Wrestling 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 4:30 PM in Hynes-Panel 207
Osamu Tezuka anime 101 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 10:30 AM in Sheraton-Constitution A
Otaku Culture Home and Abroad 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 9:00 AM in Hynes-Panel 206
Otome Games: what to play after Mystic Messenger 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 5:30 PM in Hynes-Panel 309
Perfect Little Models: Ball-Jointed Dolls & Your Art 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 2:30 PM in Sheraton-Constitution B
Physics in Anime (PHYS 101) 90 minutes Fri, 04/19/2019 at 10:30 PM in Hynes-Panel 206
Physics in Anime 2 (PHYS 201) 90 minutes Sat, 04/20/2019 at 8:00 PM in Hynes-Panel 202
Pilgrimage to the Holy Land: Anime Tourism 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 6:00 PM in Hynes-Panel 206
Pleated Skirts and Puffy Sleeves: Cosplay-specific Sewing Tips 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 7:30 PM in Hynes-Panel 207
Plumber's Log: Through the Years with Mario 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 11:00 PM in Hynes-Panel 309
Pod Hotels 101 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 9:00 PM in Hynes-Panel 207
Posing 101 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 7:30 PM in Hynes-Panel 310
Power, Wisdom, and Courage: A History of the Legend of Zelda 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 7:00 PM in Sheraton-Constitution B
Puella Magi Madoka Magica and the Philosophy of Tragedy 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 4:00 PM in Hynes-Panel 309
Ronin & Vagabonds: The Homeless Warriors of Manga/Anime 90 minutes Fri, 04/19/2019 at 10:00 AM in Hynes-Panel 202
Sentai Color Theory 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 1:30 PM in Hynes-Panel 206
Smart Doll 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 9:30 AM in Hynes-Panel 207
So You Wanna Host A Con Meet? 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 10:30 AM in Sheraton-Panel The Fens
So You Wanna Staff Anime Boston? 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 11:00 AM in Hynes-Panel 207
Tales of Tales! 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 1:00 PM in Sheraton-Panel Public Garden
Taste is Subjective! or: How I Learned To Anime Good 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 11:00 PM in Hynes-Panel 202
The Best Damn Swordfights Period 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 10:00 AM in Hynes-Panel 311
The Bootleg Panel 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 12:30 AM in Hynes-Panel 309
The History of Digimon in America 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 12:00 PM in Sheraton-Constitution A
The History of KyoAni 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 12:00 PM in Hynes-Panel 206
The Insane Manga Challenge Boston Shogun Edition 120 minutes Sat, 04/20/2019 at 9:00 PM in Sheraton-Constitution A
The Modern World of Japanese Music 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 9:00 AM in Hynes-Panel C
The Motivated Camera 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 2:00 PM in Hynes-Panel C
The Music of Anime Openings 90 minutes Fri, 04/19/2019 at 9:00 PM in Hynes-Panel 207
The Music of Kingdom Hearts 90 minutes Sun, 04/21/2019 at 11:00 AM in Hynes-Panel C
The Next A E S T H E T I C: Vaporwave, Future Funk, & Beyond 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 11:30 PM in Hynes-Panel 310
The Shogun's Banquet: Japanese Cuisine in the Edo Period 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 9:00 AM in Hynes-Panel 311
The Slog: keeping up with our new anime landscape 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 7:30 PM in Hynes-Panel 207
The Twisted World of Junji Ito 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 10:00 PM in Sheraton-Constitution B
The Wild World of Gundam Merchandise 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 11:00 AM in Hynes-Panel 202
The World of Eorzea - A Final Fantasy XIV 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 8:00 PM in Hynes-Panel 311
The World of Japanese Folktales 120 minutes Fri, 04/19/2019 at 12:00 PM in Sheraton-Constitution A
This Was In My Game?! Dev Tools and Buried Video Game Content 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 11:00 AM in Hynes-Workshop 208
Time Travel in Anime 60 minutes Sat, 04/20/2019 at 9:00 AM in Hynes-Panel 206
Totally Subversive Toons! 90 minutes Fri, 04/19/2019 at 6:30 PM in Hynes-Panel 302/304
Totes Kawaii! - Exploring Japanese Beauty 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 3:00 PM in Hynes-Panel 206
Touhou Project: Myths, Legends, and Lore 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 9:00 AM in Hynes-Workshop 208
Vanquish the Horrible Night: Cycles and Inevitability in Castlevania 60 minutes Sun, 04/21/2019 at 9:30 AM in Hynes-Workshop 208
Yaoi & Bara Tropes & Trends 4: No Lube Required (18+) 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 12:30 AM in Hynes-Panel 311
Your Cosplay Fairy Godmother 60 minutes Fri, 04/19/2019 at 10:30 AM in Hynes-Panel 310
Yuri, Approved!! 90 minutes Sat, 04/20/2019 at 5:30 PM in Hynes-Panel 207

Disclaimer - This schedule or listing is subject to change right up to and during the convention. Check the online schedule, Guidebook app, or Room Screens for the current schedule.