Schedule Category

Fan Panel - 2018

Regular Panel Programming

Events in this category for Anime Boston 2018:

Event Running Time Time/Locations
"I'm Telling You!" - Why are Translations so Weird? 90 minutes Sat, 03/31/2018 at 10:00 AM in Sheraton-Panel Constitution B
50 years of Go Nagai 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 9:30 AM in Hynes-Panel 206
A Visual History of Mecha 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 10:30 AM in Hynes-Panel 311
AKB48: Taking Position Zero 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 4:30 PM in Hynes-Panel 202
Advanced 3D Printing Techniques for Props and Cosplay 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 2:00 PM in Hynes-Panel 311
Akira at 30: It's Still Sunny in Neo-Tokyo 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 9:30 AM in Hynes-Panel 206
All the Mecha You'll Ever Need 90 minutes Sat, 03/31/2018 at 12:00 PM in Hynes-Panel 310
Anime Armanents & Toon Tatics 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 1:00 PM in Hynes-Panel C
Anime Dolls 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 10:00 AM in Hynes-Panel 309
Anime Hell 90 minutes Sat, 03/31/2018 at 7:00 PM in Hynes-Panel 311
Anime Mime Time! 90 minutes Sun, 04/01/2018 at 9:00 AM in Hynes-Workshop 208
Anime You May Have Missed 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 8:00 PM in Hynes-Panel C
Anime's Culinary World 90 minutes Sat, 03/31/2018 at 8:30 PM in Hynes-Panel 302/304
Armchair Otaku - Anime at War 90 minutes Sat, 03/31/2018 at 10:00 PM in Hynes-Panel 206
Autism in Anime 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 12:00 PM in Hynes-Panel 310
Bad Anime, Bad!! 180 minutes Sat, 03/31/2018 at 8:00 PM in Hynes-Hall D
Before You Build: A Guide to Smarter Cosplay Design 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 9:30 AM in Hynes-Panel 306
Behind the Mic: Composing for Anime 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 10:30 PM in Hynes-Panel 202
Behind the Subs 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 11:00 AM in Hynes-Panel 306
Beyond Yuri on Ice: Figure Skating in Anime 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 11:30 AM in Hynes-Panel A
Big Anime Tears: Anime To Make You Cry 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 9:00 AM in Hynes-Panel 309
Black Characters Matter: Diversity, Representation, & Race Coding 120 minutes Fri, 03/30/2018 at 12:30 PM in Hynes-Panel 302/304
Black Nerd Magic 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 5:00 PM in Hynes-Panel 310
Black Nerds Matter: Pulling Receipts 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 10:30 PM in Hynes-Workshop 208
Body Positivity 101: A Cosplayer's Guide 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 2:00 PM in Hynes-Panel 309
Breaking Boundaries in Video Games 90 minutes Fri, 03/30/2018 at 12:30 AM in Hynes-Panel 309
Building and Painting Plastic Models 90 minutes Fri, 03/30/2018 at 7:30 PM in Hynes-Panel 309
Captains, Cyborgs and Cowgirls: The Memorable Women of Sci Fi Anime 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 12:00 PM in Hynes-Panel C
Cosplay 101: Materials for Props, Cosplay, Gaming and more! 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 10:30 AM in Hynes-Panel 202
Custom Travel Itineraries for Japan and Beyond 90 minutes Sun, 04/01/2018 at 10:30 AM in Hynes-Panel 309
Dawn of an Era: The History of the GUNDAM Universe 90 minutes Fri, 03/30/2018 at 6:30 PM in Hynes-Panel 310
Downloading Japan 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 6:00 PM in Hynes-Panel 202
Dubs: the Good, the Bad, and the Ugly 90 minutes Sat, 03/31/2018 at 9:30 AM in Hynes-Panel 311
Every Rose has its Visual Kei Band 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 2:30 PM in Hynes-Panel 306
Fandom Post Radio: Live From AB 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 10:30 AM in Sheraton-Panel the Fens
Fandom as Coping 90 minutes Sun, 04/01/2018 at 9:00 AM in Hynes-Panel 310
Fate Universe, I am the bone of My Panel 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 12:30 PM in Hynes-Panel 310
Foundations of Worldbuilding 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 9:00 AM in Hynes-Panel 311
G Gundam The Panel: Why a Sombrero Cactus? 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 9:00 AM in Hynes-Panel 206
He Is A Char: A Tribute To Gundam's Most Famous Masked Man 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 2:00 PM in Hynes-Panel 310
How to Finish a Story 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 6:00 PM in Hynes-Panel 309
How to Frankenstein a Pattern for Cosplay 90 minutes Sat, 03/31/2018 at 9:30 AM in Hynes-Panel 306
How to Make an Award-Winning Masquerade Skit 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 9:00 PM in Hynes-Panel 202
Idol Anime! Boys vs Girls 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 12:30 PM in Hynes-Panel 311
Intro to 3D Printing for Props, Cosplay, and Gaming 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 9:00 AM in Hynes-Panel 306
Is Marth In This Game? A Crash Course 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 12:30 PM in Hynes-Panel 306
JET – Japanese Exchange and Teaching Program 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 5:00 PM in Hynes-Panel 306
Japan, Ice Hockey, and the Asia League 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 11:00 PM in Hynes-Panel 206
Japanese Hip-Hop 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 12:30 PM in Hynes-Panel 306
Japanese Indie Music: Shinkyoku 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 10:00 PM in Sheraton-Panel Constitution A
Japanese Pro Wrestling: DDT 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 5:00 PM in Hynes-Panel 206
Japanese Pro Wrestling: NJPW 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 7:00 PM in Hynes-Panel 206
Journey To The Stars 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 6:30 PM in Hynes-Panel 309
Kamishibai: Anime Before Television 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 2:00 PM in Hynes-Panel 202
Kimono for Guys 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 9:00 AM in Hynes-Panel 311
Kira-Kira! Using Resin in Cosplay 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 11:00 AM in Hynes-Panel 206
Learn Hiragana in 1 hour! 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 9:00 AM in Hynes-Panel 202
Learn Katakana in 1 hour! 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 9:30 AM in Hynes-Panel 202
Learning to spot Animators 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 6:00 PM in Hynes-Panel 202
Lesser Known Magical Girls: Hidden Gems & the Should be Hidden 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 7:00 PM in Hynes-Panel 306
Let's Go to "The World": A Panel about the .Hack Games 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 2:30 PM in Hynes-Panel 311
Light up Your Life: Adding Lights and Motion to Your Cosplay 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 12:30 PM in Hynes-Panel 302/304
Lipstick and Superpowers: The Femininity of Jojo's Bizarre Adventure 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 12:30 PM in Hynes-Panel 206
Lolita 101 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 5:30 PM in Sheraton-Panel Constitution A
Madoka Rebellion: What's the Deal? 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 8:00 PM in Hynes-Panel 309
Manga Is So Expensive! 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 6:30 PM in Hynes-Panel 206
May The Force Be With You: How Star Wars Influenced Anime 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 1:30 PM in Hynes-Panel 311
Minority Life in Japan, Especially as a JET Program Participant 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 6:30 PM in Hynes-Panel 310
Mixing Tech With Craft to Make Killer Cosplays 120 minutes Sat, 03/31/2018 at 9:00 AM in Hynes-Workshop 208
More Japan Travel Tips! 90 minutes Sat, 03/31/2018 at 10:30 PM in Hynes-Panel 202
My Waifu's Not Weird! 90 minutes Fri, 03/30/2018 at 11:00 PM in Hynes-Panel C
Mythology and Symbolism in the Shin Megami Tensei Persona Series 90 minutes Sun, 04/01/2018 at 10:30 AM in Hynes-Panel 306
Otaku Cram School: Visual Novels 101 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 11:30 AM in Hynes-Panel 311
Outsider Anime 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 1:30 PM in Hynes-Panel C
Patterning for Cosplay 101: Beginning with Patterns 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 2:00 PM in Hynes-Panel 310
Patterning for Cosplay 201: Draping and Drafting 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 9:00 AM in Hynes-Panel 302/304
Physics in Anime 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 4:30 PM in Hynes-Panel 309
Pretty Cure - More than just a pretty face 90 minutes Sun, 04/01/2018 at 1:00 PM in Sheraton-Panel Constitution A
RWBY: Is It An Anime? 90 minutes Sat, 03/31/2018 at 9:30 PM in Sheraton-Panel Constitution A
Set Sail for One Piece! 90 minutes Fri, 03/30/2018 at 7:30 PM in Hynes-Panel 311
Sit Down, STFU, & Play This J-RPG (Deluxe Edition) 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 4:30 PM in Hynes-Panel 310
So You Want To Staff an Anime con? 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 11:00 AM in Hynes-Panel 202
So You Want to Run a Cosplay Business? 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 2:00 PM in Hynes-Panel 306
Space Anime 101 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 10:30 AM in Hynes-Panel 310
Survival Guide To Japan 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 12:00 PM in Hynes-Panel 202
Taste is Subjective! or: How I Learned To Anime Good 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 1:30 PM in Hynes-Panel 206
The Bootleg Panel 90 minutes Fri, 03/30/2018 at 1:00 PM in Hynes-Panel 309
The Contrasts of Tezuka 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 9:30 AM in Hynes-Panel 309
The Cult and Culture of Yaoi 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 8:00 PM in Hynes-Panel 302/304
The Devil's in the Details: Detailing with Worbla and Thibra 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 10:00 AM in Hynes-Panel C
The Evolution and Lore of Final Fantasy XV 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 12:30 AM in Hynes-Panel 309
The FF7 Remake, Miss Cloud, and Changing Culture 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 1:00 PM in Hynes-Panel 311
The World of Eorzea - A Final Fantasy XIV Panel 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 9:00 AM in Hynes-Panel 310
The class of 1988 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 3:00 PM in Hynes-Panel 310
To the Moon and Back: A Crazy Journey Through the Sailor Moon Universe 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 11:30 AM in Hynes-Panel 309
Totally Subversive Toons 120 minutes Fri, 03/30/2018 at 9:00 PM in Sheraton-Panel Constitution B
Touhou: The Myths and Legends 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 11:00 PM in Hynes-Panel 309
Touken Ranbu 101: Babes, Blades, and Too Many Faves 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 11:30 AM in Sheraton-Panel Constitution A
We're Off to Outer Space...Again: the Uchuu Senkan Yamato franchise 60 minutes Sat, 03/31/2018 at 7:30 PM in Hynes-Panel 202
Weiss Schwarz Meetup and Play time 180 minutes Fri, 03/30/2018 at 9:00 PM in Hynes-Workshop 208
What is Japanese Curry? How it became Japanese Comfort Food and it is next to Ramen 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 12:30 PM in Hynes-Panel 309
Why Do We Love Sports Anime? 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 8:00 PM in Hynes-Panel 206
Yaoi Manga Is So Expensive! 60 minutes Fri, 03/30/2018 at 12:00 PM in Hynes-Panel 311
You can't cosplay that! and other things we are tired of hearing 60 minutes Sun, 04/01/2018 at 12:30 PM in Hynes-Panel 202
Yuri, Approved! 90 minutes Sat, 03/31/2018 at 7:30 PM in Sheraton-Panel Constitution A

Disclaimer - This schedule or listing is subject to change right up to and during the convention. Check the online schedule, Guidebook app, or Room Screens for the current schedule.